FAQ

Documentele necesare pentru recuperarea taxelor

  • copie după cardul social (SSN)
  • copie după prima pagină din paşaport
  • copia formularului W-2 sau a ultimului pay slip
  • formularul IRS 2848

Documentele necesare şi instrucţiunile le puteţi găsi aici.

 

Formularul W-2 (W-2 form) este un document oficial al IRS-ului, care conţine informaţii despre câştigul vostru şi despre taxele plătite. Angajatorul emite formularul W-2 la sfârşitul anului fiscal (31 decembrie) în trei exemplare, unu pentru voi, unu pentru IRS şi unu menţine pentru arhiva sa. După lege, angajatorul e obligat să trimită formularul W-2 până in 31 ianuarie, anul următor.

Da. După lege sunteţi obligaţi să anunţaţi toate câştigurile realizate în decursul anului fiscal.

Există două variante de a obţine banii de la taxele SUA:

  • Se trimite check-ul la adresă
  • Depunerea baniilor în contul vostru de SUA
Timpul recuperării taxelor Federale este de la 4 – 10 săptămâni, iar recuperarea taxelor state depinde de statul în care aţi muncit, şi durează de la 4 – 12 săptămâni.
Da. Dacă aţi mers cu viza de tip J, F sau M şi nu aţi petrecut în SUA mai mult de 183 de zile, aveţi dreptul să recuperaţi taxa Social Sequrity and Medicare.
Da. Recuperarea taxelor depinde de câştig şi de cheltuielile avute în SUA. Termenul de plată al datoriei este 15 aprilie.
 Dacă aveţi dreptul la recuperarea taxelor, termenul limită pentru recuperare este de 3 ani. Momentan puteţi recupera taxele din anii 2014, 2015, 2016 şi 2017. (Termenul limită pentru anu 2013 este 15 aprilie 2017).

 

povracajporezaFAQ